Чим корисна квашена капуста для організму?

   Квашена капуста здавна вважалася одним з головних продуктів харчування, особливо в той період, коли нестача вітамінів і мікроелементів відчувається дуже гостро.
   Користь квашеної капусти криється в молочній кислоті, яка утворюється в процесі закваски. Саме молочна кислота попереджує розвиток хвороботворних бактерій. Примітно, але після квашення капуста стає кориснішою, ніж у свіжому вигляді. Вітаміни в ній мають властивість зберігатися до 8 місяців, а кількість деяких навіть збільшується. Наприклад, вітаміну С стає на 70% більше. Саме він робить квашений продукт незамінним в зимову пору року, коли гостро стоїть питання профілактики застудних захворювань.
  • Користь квашеної капусти для здоров'я людини полягає, перш за все, в наявності великої кількості вітаміну С (аскорбінової кислоти).
  • Вітамін U, який рідко зустрічається, допомагає в лікуванні виразкових захворювань шлунка.
  • Користь капусти для здоров'я полягає і в наявності величезного списку інших, не менш важливих вітамінів: К, А, В, РР. Їх корисні властивості полягають в сприятливій дії на зір, імунітет, стан волосся, нігтів і кісткової тканини.
  • Кисла капуста розкриває свої корисні властивості завдяки різноманітності мінералів і мікроелементів.
Корисні властивості капусти для організму полягають в наступному впливі:
  • Активізує захисні функції організму, завдяки чому є джерелом сили, здоров'я і довголіття.
  • Надає профілактичну дію проти вірусів і хвороботворних бактерій.
  • При заквашуванні капусти виділяються молочнокислі бактерії, які позбавляють від дисбактеріозу.
  • Перешкоджає накопиченню зайвої ваги завдяки наявності в складі тартронової кислоти.
  • Користь капусти полягає в нормалізації обміну речовин.
  • Перешкоджає розвитку нападів алергії.
  • Не дає розвиватися онкологічним пухлинам.
   Не менші корисні властивості мають сік і розсіл капусти, зокрема для печінки. Так, сік має здатність боротися з паразитами, що живуть в людському тілі. Якщо пити сік або розсіл капусти, можна позбутися від лямблій, які живуть в печінці.
   Протипоказання для квашеної капусти.
   Перш ніж вживати квашену капусту, обов’язково слід враховувати протипоказання. Так як навіть при величезній кількості корисних властивостей, в певні моменти даний продукт вживати не варто.

Завідувач кабінету навчального
(інформаційних технологій) Л.В. Вовдюк